Marc Van Den Hoof

19 Nov

Marc Van Den Hoof presenteert elke weekavond (behalve vrijdag) op Klara Jazz, een programma over – u raadt het – jazz. Tussen al het klassieke geweld dat Klara dagelijks de ether instuurt is Jazz één van de buitenbeentjes. Het programma speelt tussen 23 en 24u met een gigantische kennis van zaken jazzplaten. Op het einde van een strakke werkdag met bijhorende tijdritten tussen job, hobby en thuis is Jazz een verademing en dat is niet alleen de verdienste van de muziek. Marc Van Den Hoof is gezegend met een stem zo zacht als de nacht en een tempo waar een hartslagmeter van zou beginnen alarmeren, wegens te traag. De wereld lijkt te vervagen wanneer Van Den Hoof een plaat tot het einde laat uitspelen en achtergrondinformatie meegeeft die ondergetekende minder zegt dan een handleiding van een handboor in het Mandarijns. Maar toch wordt elk moeilijk woord gehoord en is de sfeer relaxed en zorgeloos. Ogen en ledematen worden zwaarder en wanneer om klokslag middernacht een nieuwe dag begint heeft Marc Van Den Hoof met zijn platen en stem weer duizenden mensen tegelijk te slapen gelegd. Wie kan dat zeggen? Een #radiowin voor hem!

Van Den Hoof is sinds 1976 werkzaam als presentator, producer en samensteller bij de verschillende radiozenders van de VRT. Hij is full-time jazzkenner en doceert het vak Jazzgeschiedenis aan de jazzafdeling van het Lemmensinstituut in Leuven. Hij is vader van 4 kinderen waaronder Adriaan Van Den Hoof. Marc Van Den Hoof heeft een facebook fangroep. Lid worden maar.

Advertenties

Eén reactie to “Marc Van Den Hoof”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Marc Van Den Hoof « #RADIOWIN #RADIOFAIL -- Topsy.com - november 19, 2010

    […] This post was mentioned on Twitter by Kong&Cortez, radiowinfail. radiowinfail said: Marc Van Den Hoof, de man die elke avond duizenden mensen te slapen legt http://bit.ly/8ZOUHr #radiowin […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: